Reklama:

Reklama:

728 x 90
728 x 90

Urządzenia grzewcze w profesjonalnych lokalach gastronomicznych

Urządzenia grzewcze w profesjonalnych lokalach gastronomicznych

Urządzenia grzewcze – rodzaje produktów na rynku

Większość potraw i składników, które są serwowane w profesjonalnych lokalach gastronomicznych, jest najczęściej poddawana obróbce termicznej – smażeniu, pieczeniu oraz gotowaniu. Aby w naszej restauracji było to możliwe, a podawane dania zawsze smakowały wybornie, konieczne jest zainwestowania w profesjonalny sprzęt, który pozwoli na wydobycie smaków, zapachów i aromatów z przygotowywanych potraw. Podstawowe urządzenia grzewcze, z którymi najczęściej spotykamy się w lokalach gastronomicznych to: patelnie gastronomiczne, urządzenia do gyrosa i kebaba, gofrownice dla gastronomii, naleśnikarki gastronomiczne, kuchnie i trzony gastronomiczne, grille i rożna gastronomiczne, opiekacze, bemary i warniki gastronomiczne, piece dla gastronomii, tostery, frytownice gastronomiczne, patelnie, piekarniki gastronomiczne, kotły gastronomiczne, salamandry i taborety gastronomiczne, kuchnie mikrofalowe, podgrzewacze gastronomiczne oraz wiele innych urządzeń!

Wyposażenie gastronomii – frytownice gastronomiczne 

Frytownice gastronomiczne to urządzenia, które najczęściej możemy spotkać w barach tzw. szybkiej obsługi. Występują także w restauracjach, hotelach, jadłodajniach, a także w firmach cateringowych. Frytki są niezwykle często wybieranym rodzajem fast foodu, który cieszy się sporą popularnością nie tylko w Polsce, ale i w innych zakątkach świata. W połączeniu z ulubionym sosem stanowi idealną przekąskę, która nie tylko pozwala nasycić głód, ale również fantastycznie smakuje! Przygotowanie frytek przy wykorzystaniu frytownicy gastronomicznej jest naprawdę proste. Dodatkowo na rynku możemy spotkać się z wieloma rodzajami tego urządzenia, aby każdy indywidualnie mógł wybrać takie, które najlepiej sprawdzi się w jego lokalu gastronomicznym. Dostępne są zarówno frytownice gastronomiczne jednokomorowe, jak i dwukomorowe. Większość tego typu urządzeń została wyposażona w specjalny kran spustowy, dzięki czemu czyszczenie tego urządzenia jest naprawdę proste, szybkie i przyjemne, co doceniają jej użytkownicy.

Urządzenia do kebaba – jakie warto wybrać?  

Urządzenia do kebaba, podobnie jak wcześniej wspomniane frytownice gastronomiczne, są dostępne w kilku opcjach. Takie działanie sprawia, że każdy z Was z pewnością znajdzie takie urządzenia, które sprosta wszystkim Waszym oczekiwaniom. Dwa najpopularniejsze rodzaje maszyny do gyrosa to: elektryczna oraz gazowa. Elektryczne urządzenia do kebaba są opcją zdecydowanie bezpieczniejszą, która pozwala na szybkie i łatwe pieczenie mięsa. Jest to jednak alternatywa nieco droższa, niż korzystania z opiekacza gazowego. Maszyna elektryczna sprawdzi się świetnie w lokalach gastronomicznych, w których nie ma możliwości podłączenia gazu. Czym zatem charakteryzują się opiekacze gazowe? Przede wszystkim niskim kosztem eksploatacji. Co więcej, opiekacze gazowe, również pozwalają na przygotowanie idealnego mięsa, które z pewnością będzie smakowało każdemu klientowi. Gazowe urządzenia do gyrosa muszą być zasilane płynnym gazem. Najczęściej w tym przypadku korzysta się z butli z gazem.

Jeszcze więcej wiadomości z Chorzowa

Reklama:

Najnowsze wiadomości